Οικονομία

Έτσι καίει λιγότερο το κλιματιστικό: Ο έξυπνος τρόπος για εξοικονόμηση στο ρεύμα

Η ορθολογική χρήση και λειτουργία του κλιματιστικού είναι ο παράγοντας εκείνος που συμβάλει καθοριστικά στην υπόθεση της εξοικονόμησης
Έτσι καίει λιγότερο το κλιματιστικό: Ο έξυπνος τρόπος για εξοικονόμηση στο ρεύμα
Κοινοποίηση

Το κλιματιστικό, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν τους θερινούς μήνες στη Ελλάδα και του ότι η πλειονότητα των κατοικιών δεν διαθέτει επαρκή μόνωση, είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών διαβίωσης εντός του σπιτιού τις ημέρες που η θερμοκρασία φτάνει στα ύψη.

Ωστόσο, αποτελεί μία από τις πλέον ενεργοβόρες συσκευές δεδομένου ότι πρέπει να βρίσκεται σε λειτουργία επί πολλές ώρες κατά τη διάρκεια του 24ώρου.

Πώς να περιορίσεις τη δαπάνη έως 50%

Ο τύπος της συσκευής

Τα κλιματιστικά τύπου inverter, λόγω ακριβώς του μεταβλητού ρυθμού λειτουργία τους σε συνάρτηση με τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο, καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα συμβατικά (on/off κλιματιστικά).

Υπολογίζεται πως η εξοικονόμηση ενέργειας που κάνουν οι συγκεκριμένες κλιματιστικές συσκευές ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 35%.

Βέβαια είναι ακριβότερες από τα συμβατικά κλιματιστικά (οι τιμές τους ξεκινούν από τα 300 ευρώ περίπου), ωστόσο μπορούν να κάνουν απόσβεση ακόμη και μέσα σε ένα χρόνο ανάλογα με τη χρήση.

Μπορεί η πλειονότητα των κλιματιστικών που είναι διαθέσιμα στη αγορά να έχουν διπλή λειτουργία (ψύξη και θέρμανση), ωστόσο αυτό δεν είναι απόλυτο και επομένως είναι ορθό να το επιβεβαιώσουμε πριν προβούμε στην αγορά.

Επίσης, πρέπει να ξέρουμε ότι ένα κλιματιστικό που ανήκει π.χ. στην Α ενεργειακή κλάση για ψύξη, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι έχει την ίδια ενεργειακή κλάση και κατά τη λειτουργία της θέρμανσης.

Εκτός, όμως, από τη συσκευή αυτή καθ’ αυτή, για να εξασφαλίσουμε περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας και να περιορίσουμε τα έξοδα από τη χρήση του κλιματιστικού οφείλουμε να ακολουθήσουμε ορισμένες απλές πρακτικές συμβουλές.

Η σωστή ισχύς στον σωστό χώρο

Σε περίπτωση που σκοπεύουμε να αγοράσουμε κάποιο κλιματιστικό μηχάνημα, να επιλέγουμε εκείνο που καλύπτει επ’ ακριβώς τις ανάγκες δροσισμού (ή αντίστοιχα θέρμανσης το χειμώνα) του χώρου. Δεν αγοράζουμε, δηλαδή, κλιματιστικό που έχει μικρότερη ή μεγαλύτερη ισχύ από όση απαιτεί η επιφάνεια και ο όγκος του χώρου που θέλουμε να κλιματίσουμε.

Εάν το κλιματιστικό έχει μικρότερη ισχύ, τότε δεν θα μπορεί να πετύχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ψύξης, ενώ θα βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία με αποτέλεσμα τόσο την αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος όσο και την αύξηση της πιθανότητας να εμφανίσει κάποια βλάβη.

Προβλήματα δημιουργούνται, όμως, και στην περίπτωση που αυτό έχει μεγαλύτερη από την ενδεικνυόμενη για το χώρο ισχύ. Τότε θα ενεργοποιείται και θα απενεργοποιείται αρκετά συχνά, κάτι που θα έχει ως συνέπεια την αδυναμία αφύγρανσης του χώρου, αλλά και την μη αποδοτική, σε ότι αφορά στην κατανάλωση ρεύματος, λειτουργία του.

Σε γενικές γραμμές:

Για ένα χώρο έως 15 τ.μ. είναι αρκετό ένα κλιματιστικό με ισχύ 7.000 BTU
Για 15 – 20 τ.μ. η ενδεικνυόμενη ισχύς του κλιματιστικού είναι τα 9.000 BTU
Για επιφάνεια χώρου 20 – 25 τ.μ., τα 12.000 BTU
Για 25 – 30 τ.μ., τα 14.000 BTU
Για 30 – 35 τ.μ., τα 16.000 BTU
Για κάθε επιπλέον 5 τ.μ. θα πρέπει η ισχύς του κλιματιστικού να αυξάνεται κατά 2.000 BTU.
Καλό είναι βέβαια πριν από την αγορά, να συμβουλευτούμε έναν ειδικό (και όχι απλά τον πωλητή) για την ιδανική συσκευή για το χώρο μας, δίνοντάς του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ακίνητό μας.

Η ύπαρξη μόνωσης και ενεργειακών κουφωμάτων στο ακίνητο
Ο όροφος και ο προσανατολισμός του χώρου
Ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν το χώρο
Η λειτουργία των διαφόρων άλλων συσκευών (π.χ. ηλεκτρικής κουζίνας)
Ορθολογική λειτουργία

Η ορθολογική χρήση και λειτουργία του κλιματιστικού είναι ο παράγοντας εκείνος που συμβάλει καθοριστικά στην υπόθεση της εξοικονόμησης, καθώς μέσω μιας σειράς μεθόδων και «έξυπνων» χειρισμών μπορεί να περιορίσει δραστικά το κόστος του κλιματισμού χωρίς ταυτόχρονα να μεταβάλει επί τα χείρω τις συνθήκες θερμικής άνεσης στο χώρο.

✔️Δεν χρησιμοποιούμε άσκοπα το κλιματιστικό, παρά μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Όταν οι εναλλακτικοί τρόποι δροσισμού (σκίαση, ρεύμα αέρα, ανεμιστήρας κτλ) μπορούν να βελτιώσουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της κατοικίας, αποφεύγουμε τη χρήση του κλιματιστικού.

Επίσης, τον απενεργοποιούμε όταν στον χώρο δεν θα βρίσκεται κανείς για αρκετή ώρα. Το ίδιο πράττουμε λίγο πριν κοιμηθούμε, στην περίπτωση που διαθέτουμε κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο.

✔️Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 25 – 26 βαθμούς Κελσίου και όχι σε χαμηλότερα επίπεδα. Η συγκεκριμένη θερμοκρασία δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες θερμικής άνεσης χωρίς να «καταψύχει» το χώρο.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, εκτός του γεγονότος πως απαιτούν σαφώς μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, καταπονούν τον ανθρώπινο οργανισμό κατά τη μετάβασή του από το θερμό εξωτερικό περιβάλλον, στο ψυχρό του εσωτερικού του ακινήτου.

✔️Συνδυάζουμε τη λειτουργία του κλιματιστικού με την αξιοποίηση των φυσικών τρόπων δροσισμού. Τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες και ιδίως τις μεσημεριανές ώρες, φροντίζουμε να κατεβάζουμε τις τέντες και να κλείνουμε κατά το δυνατόν τα εξωτερικά παραθυρόφυλλα και τις μπαλκονόπορτες.

Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τον χώρο μας από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης, η ψύξη του χώρου γίνεται γρηγορότερα και με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

✔️Τοποθετούμε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού μακριά από συσκευές που εκπέμπουν έντονη θερμότητα όπως π.χ. η ηλεκτρική κουζίνα και από παράθυρα – τζαμαρίες για να μην μειώνεται η απόδοσή της. Η δε εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται σε χώρο καλά αεριζόμενο και κατά το δυνατόν προστατευμένη από την άμεση έκθεση στον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες.

Επίσης, ο χώρος γύρω από την εξωτερική μονάδα θα πρέπει σε ακτίνα τουλάχιστον 35 – 50 εκατοστών να είναι ελεύθερος από περιφερειακά εμπόδια (φυτά, έπιπλα κήπου κτλ) που πιθανώς παρεμποδίζουν την κυκλοφορία του αέρα στο μηχάνημα. Σημειώνεται δε πως η απόσταση μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη για να μην μειώνεται η απόδοση του κλιματιστικού.

✔️Κρατάμε κλειστά τα παράθυρα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του κλιματιστικού. Ωστόσο, καλό είναι να ανανεώσουμε ανά διαστήματα τον αέρα στο εσωτερικό της κατοικίας μας, ιδίως αν διαθέτουμε συμβατικές συσκευές κλιματισμού, οι οποίες ανακυκλώνουν τον ήδη υπάρχοντα αέρα στο δωμάτιο.

Επιπλέον, αποφεύγουμε το κάπνισμα εντός των κλιματιζόμενων χώρων και φροντίζουμε να μην υπάρχει συσσωρευμένη σκόνη στο δωμάτιο ή να μην γίνονται εργασίες που δημιουργούν σωματίδια. Το κλιματιστικό «ρουφάει» τον αέρα του δωματίου με τον καπνό ή τα αιωρούμενα σωματίδια και τον διοχετεύει ξανά στο χώρο, καθιστώντας ανθυγιεινή την ατμόσφαιρα εντός της κατοικίας.

✔️Φροντίζουμε η θέση των περσίδων της εσωτερικής μονάδας να είναι έτσι ρυθμισμένη, ώστε ο ψυχρός αέρας να κατευθύνεται όσο το δυνατόν ψηλότερα. Με τον τρόπο αυτό ο αέρας διανέμεται ομοιόμορφα στο χώρο και τον δροσίζει αποτελεσματικότερα με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ρεύματος.

Παράλληλα, επιλέγουμε τέτοια ταχύτητα στον ανεμιστήρα του κλιματιστικού που να μη δημιουργεί ισχυρά ρεύματα αέρα, αφού έτσι αυξάνουμε την κατανάλωση ενέργειας χωρίς ουσιαστικό όφελος.

Προτεινόμενο Άρθρο Κούκλα η κόρη της Καρολάιν: Σγουρά μαλλάκια κι ένας πραγματικός άγγελος

✔️Καθαρίζουμε και συντηρούμε σε τακτά διαστήματα την κλιματιστική συσκευή. Ο σωστός καθαρισμός και η τακτική συντήρηση δεν επιμηκύνουν μόνο τη διάρκεια «ζωής» του κλιματιστικού και περιορίζουν το ενδεχόμενο μηχανικών βλαβών, αλλά ταυτόχρονα βελτιώνουν την ποιότητα και την απόδοση της λειτουργίας του.

Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούμε χρήματα, τόσο από τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος όσο και από τις απουσία βλαβών. Ειδικά σε ότι αφορά στον καθαρισμό, ξεσκονίζουμε τις γρίλιες και τα πτερύγια της εσωτερικής μονάδας, αλλά και των φίλτρων αέρα μια φορά το μήνα.

Σημειώνεται πως τα φίλτρα στις οικιακές μονάδες κλιματισμού είναι απλές μεμβράνες που αφαιρούνται εύκολα, πλένονται με νερό και επανατοποθετούνται στην συσκευή αφού στεγνώσουν. Τα καθαρά φίλτρα ενισχύουν την απόδοση της συσκευής χωρίς επιπλέον κατανάλωση ενέργειας. Σε ότι αφορά στην εξωτερική μονάδα, καλό είναι να γίνεται επιφανειακός καθαρισμός της με τρεχούμενο νερό.

Αυτά δεν μας τα λένε οι ψυκτικοί: Κόλπο να μετατρέψετε τον ανεμιστήρα σας, σε κλιματιστικό με 1 μπουκάλι

Ο ανεμιστήρας που έχουμε στο σπίτι μπορεί εύκολα και γρήγορα να κάνει παρόμοια δουλειά με εκείνη του κλιματιστικού με μία και μόνο εύκολη και γρήγορη πατέντα.

Το κόλπο με το μπουκάλι για να δροσιστείς στο σπίτι σου χωρίς κλιματιστικό
Το μόνο που χρειάζεσαι για να μετατρέψεις τον ανεμιστήρα σου σε κλιματικό είναι ένα μεγάλο μπουκάλι το οποίο θα γεμίσεις με νερό και αφού το βάλεις στην κατάψυξη και παγώσει το τοποθετείς μπροστά από τον ανεμιστήρα. Πρόκειται για ένα ένα hack που έχει γίνει viral στο TikTok.

Μετά από λίγη ώρα θα αντιληφθείς ότι ο αέρας που φέρνει ο ανεμιστήρας είναι αισθητά πιο κρύος.

Σύμφωνα, βέβαια, με τους νόμους της θερμοδυναμικής και της φυσικής, ο πάγος θα αρχίσει να μετατρέπεται και πάλι σε νερό μετά από μερικά λεπτά. Οπότε φρόντισε να έχεις 1-2 μπουκάλια μέσα στην κατάψυξη για τις ώρες ανάγκης.

Το ρεύμα που καίνε τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες, την περίοδο του παρατεταμένου καύσωνα που διανύουμε, είναι αυξημένο, λόγω της συνεχούς χρήσης, αλλά και της αύξησης των τιμών στα τιμολόγια ρεύματος.

Οι ανεμιστήρες είναι φυσικό να καίνε λιγότερο από τα κλιματικά, χωρίς, όμως, να έχει την ίδια απόδοση, απλά προσφέρει μία πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Πόσο ρεύμα καίει ο ανεμιστήρας

Ένας ανεμιστήρας οροφής, για 10 ώρες λειτουργίας, θα χρειαστεί 0,33 ευρώ την ημέρα και 9,8 ευρώ το μήνα, ενώ ένας ανεμιστήρας δαπέδου, για τις ίδιες ώρες θέλει 0,13 ευρώ και 3,92 ευρώ το μήνα.

Κατανάλωση ρεύματος με τη χρήση κλιματιστικού ανά ώρα και ανά μέρα
Κλιματιστικό 9.000 BTU χωρίς inverter 0,21 ευρώ την ώρα. Ολόκληρη τη μέρα 5,04 ευρώ.

Κλιματιστικό 12.000 BTU χωρίς inverter 0,29 ευρώ την ώρα. Ολόκληρη μέρα 6,96 ευρώ.

Κλιματιστικό 18.000 BTU χωρίς inverter 0,43 ευρώ την ώρα. Ολόκληρη μέρα 10,32 ευρώ.

Κλιματιστικό 24.000 BTU χωρίς inverter 0,57 ευρώ την ώρα. Ολόκληρη μέρα 13,68 ευρώ.

Κλιματιστικό 9.000 BTU με inverter 0,18 ευρώ την ώρα. Ολόκληρη μέρα 4,32 ευρώ.

Κλιματιστικό 12.000 BTU με inverter 0,24 ευρώ την ώρα. Ολόκληρη μέρα 5,76 ευρώ.

Κλιματιστικό 18.000 BTU με inverter 0,36 ευρώ την ώρα. Ολόκληρη μέρα 8,64 ευρώ.

Κλιματιστικό 24.000 BTU με inverter 0,48 ευρώ την ώρα. Ολόκληρη μέρα 11,52 ευρώ.

Έτσι γλιτώνεις λεφτά: Σε αυτή τη θερμοκρασία καίει λιγότερο ρεύμα το κλιματιστικό, αυτό δεν το λεν οι ψυκτικοί
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ζέστη γίνεται συχνά ανυπόφορη, με αποτέλεσμα να υπερβάλλουμε στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του κλιματιστικού για να δροσιστούμε γρήγορα. Ωστόσο, όπως προειδοποιεί το Vox, αυτή η πρακτική μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα στο πορτοφόλι μας.

Πώς να Ρυθμίζετε το Κλιματιστικό σας για Μέγιστη Απόδοση και Οικονομία
Οι ειδικοί συστήνουν τη ρύθμιση του κλιματιστικού στους 25 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή η θερμοκρασία προσφέρει ένα διπλό όφελος:

Οικονομική Λειτουργία: Μειώνει το κόστος ενέργειας και εξοικονομεί χρήματα.

Αποφυγή Υπερφόρτωσης Δικτύου: Δεν υπερφορτώνει το δίκτυο ηλεκτροδότησης, αποτρέποντας πιθανά blackout.

Λάθη στη Ρύθμιση Θερμοκρασίας

Ένα συνηθισμένο λάθος είναι η ρύθμιση του κλιματιστικού στους 22 βαθμούς ή χαμηλότερα. Για κάθε βαθμό κάτω από τους 25-26 βαθμούς, τα κόστη ενέργειας αυξάνονται κατά περίπου 6%. Αντί αυτού, συνίσταται η ρύθμιση στους 25 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας και στους 27 βαθμούς τη νύχτα.

Παράγοντες που Επηρεάζουν τη Ρύθμιση

Η ρύθμιση της θερμοκρασίας εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία και την ικανότητα κάθε ατόμου να προσαρμόζεται. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει συνηθίσει στους 23 βαθμούς μπορεί να αισθάνεται ζέστη στους 25, αλλά το σώμα προσαρμόζεται με τον καιρό. Επίσης, ένα κλιματιστικό στους 25 βαθμούς δεν θα είναι τόσο αποδοτικό αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 40 βαθμοί, σε σύγκριση με 35 βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται η μείωση της θερμοκρασίας.

Τα διάβασες;

Ιζαμπέλα Κογιεβίνα: Η «εξαφάνιση», η νέα ζωή ως πιλότος και τα 3 παιδιά

Συγκλονίζει η Ελένη Ράντου: «Καλό σου ταξίδι υπέροχο πλάσμα, δεν σου ταιριάζει ο θάνατος βρε κορίτσι μου»

Ηλέκτρα Αστέρη: Το απρεπές σχόλιο για τα κιλά της και η αποστομωτική απάντηση

Βαρδινογιάννης: Πήρε όλη την Εύβοια – Απίστευτο αυτό που κάνει

Ροή Ειδήσεων

25.08.2024 21:16 Lifestyle

Κατερίνα Ζαρίφη: Πιο όμορφη από ποτέ – η αρετουσάριστη φώτο με μαγιό

25.08.2024 21:03 Ελλάδα

Ράκος ο Μάνος Δασκαλάκης: Σε άθλια κατάσταση – τον εγκατέλειψε και η νέα του σύντροφος

25.08.2024 20:44 Ελλάδα

Η Εύη κι ο Δημήτρης άνοιξαν beach bar σε ακατοίκητο νησί & ψάχνουν προσωπικό με μόνο 2 όρους

25.08.2024 20:15 Ελλάδα

Πλαστικά καλαμάκια: πουλάνε σαν τρελά παρά την απαγόρευση τους. Έγιναν ανάρπαστα σε πανηγύρι

24.08.2024 21:34 Lifestyle

“Στα πατώματα” η Σκορδά με τη Δήμητρα Κατσαφάδου: «Ο Θεός δεν μου έχει δώσει δικό μου παιδί, θα δωρίσω 100.000 εuρώ»

24.08.2024 21:28 Lifestyle

«Αν είναι γιος ή κόρη το βλέπουμε»: Απόλυτη ευτυχία για Σάκη Τανιμανίδη και Χριστίνα Μπόμπα

24.08.2024 21:21 Lifestyle

Κατερίνα Καινούργιου: ποζάρει με μπικίνι και αποτελεί το όνειρο όλων των αντρών

24.08.2024 21:17 Lifestyle

Βαλέρια Λάτσιου: Η πανέμορφη και πανύψηλη κόρη της Ελένης Μενεγάκη

24.08.2024 21:08 Lifestyle

Ζωή βασίλισσας για την Τζούλια Αλεξανδράτου: τα πλούτη, τα χλιδάτα αμάξια και ο άντρας της

24.08.2024 20:56 Ελλάδα

Νίκος Κακλαμανάκης: Το δράμα του χρυσού Ολυμπιονίκη-«Τριγυρνούσα στους δρόμους, έψαχνα στα σκουπίδια»

24.08.2024 20:45 Lifestyle

Κατερίνα Καινούριου: ανέβασε φώτο χωρίς μακιγιάζ και τα σχόλια ήταν αποθεωτικά

24.08.2024 20:36 Κόσμος

12χρονος σκότωσε διαρρήκτη που οπλοφορούσε και απείλησε τη μητέρα του

24.08.2024 19:23 Lifestyle

Ιζαμπέλα Κογιεβίνα: Η «εξαφάνιση», η νέα ζωή ως πιλότος και τα 3 παιδιά

18.08.2024 20:33 Lifestyle

Μαρία Σολωμού: Όλη η παραλία την κοιτούσε, μικροσκοπικό μπικίνι και κορμί 20άρας

18.08.2024 19:42 Lifestyle

«Φαγητό στο αυτοκίνητο»: δεν θεσπίστηκε νέο πρόστιμο – η ρύθμιση υπάρχει ισχύει εδώ και δεκαετίεςη

18.08.2024 19:24 Lifestyle

Τατιάνα Στεφανίδου: Ξαπλώνει στην άμμο και ποζάρει και “μαγνητίζει” όλα τα βλέμματα

18.08.2024 19:14 Lifestyle

“Νύχια” έβγαλε για τον γιο της η Καλομοίρα: “Κατηγόρησε το παιδί μου”

18.08.2024 19:07 Lifestyle

Τόνυ Δημητρίου: Δεν μασάει τα λόγια του – «Τη διαφορά ηλικίας που έχω με τη Στεφανία τη θεωρώ μαγκιά»

16.08.2024 21:56 Lifestyle

Γιώργος Λιανός: Διασκεδάζει με τα παιδιά του στην παραλία ακούγοντας Μαρίνα Σάττι

16.08.2024 21:32 Ελλάδα

Ασύλληπτη κτηνωδία: Έδεσαν σκύλο με πέτρα και τον πέταξαν στη θάλασσα – Βρέθηκε τυχαία από ψαροντουφεκά

16.08.2024 21:16 Lifestyle

Η Μαρία Μπακοδήμου έχει δύο κούκλους γιους: Ο Νικήτας και ο Άρης στο γυμναστήριο με τον πατέρα τους

16.08.2024 20:54 Lifestyle

Γενέθλια για την Άντζελα Δημητρίου – Έσβησε μια… τούρτα υπερπαραγωγή!

16.08.2024 20:32 Lifestyle

Τρισευτυχισμένη Χριστίνα Παππά: Στην παραλία αγκαλιά με την εγγονή της

16.08.2024 20:14 Lifestyle

Άφησε τους πάντες άφωνους η Τζένιφερ Λόρενς: «Απεχθάνομαι το σεξ γιατί θεωρώ το πέος επικίνδυνο»

16.08.2024 19:56 Lifestyle

«Ονειρευόμουν καιρό αυτή τη στιγμή»: Τρισευτυχισμένοι Χάρης & Αντελίνα Βαρθακούρη

16.08.2024 19:44 Αθλητικά

Λευτέρης Πετρούνιας: Πέρασε τον Δεκαπενταύγουστο μαζί με την υπέροχη οικογένειά του

16.08.2024 19:32 Lifestyle

Ελένη Μενεγάκη: Ευχήθηκε «χρόνια πολλά» για της Παναγίας άβαφη και χωρίς φίλτρα

16.08.2024 19:13 Κόσμος

Η σπαρακτική επιστολή και οι δύσκολες ώρες που περνούν οι Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

16.08.2024 18:56 Lifestyle

Η Κάρμεν Ρουγγέρη έχει βρει το πιο σημαντικό μυστικό της ζωής: «Είμαι 80 και νιώθω παιδί»

16.08.2024 18:34 Lifestyle

Πανέμορφη και υπέροχη μητέρα η Ζέτα Θεοδωροπούλου: Κάνει διακοπές με τα παιδιά της και είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ

Exit mobile version