Αρκετές φορές αναρωτιόμαστε αν υπάρχει καλύτερο φαγητό απ’ αυτό της γιαγιάς μας και η αλήθεια είναι πως, όντως, δεν υπάρχει!
Οι γιαγιάδες έχουν τον τρόπο τους αλλά και τα μυστικά τους προκειμένου να φτιάχνουν απίστευτα φαγητά που είναι πάρα πολύ νόστιμα.
Το μυστικό που κάνει τις τηγανιτές πατάτες τόσο τραγανές και νόστιμες
Στη μαγειρική υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρέψουμε ένα φαγητό, ωστόσο ορισμένες φορές κάποια μυστικά κάνουν τη διαφορά κι αυτό ισχύει στο μαγείρεμα της τηγανιτής πατάτας.
Πιο αναλυτικά όλες οι πατάτες πρέπει να είναι κομμένες στο ίδιο μέγεθος, για να τηγανιστούν ομοιόμορφα και να γίνουν όλες ταυτόχρονα στον ίδιο χρόνο, ενώ ένα σημαντικό βήμα είναι η αφαίρεση του άμυλου που έχουν πριν το τηγάνισμα.
Τέλος, πρέπει να κάνετε πολύ καλό στράγγισμα και στέγνωμα στις πατάτες προτού μπουν στο τηγάνι, για αποφυγή εγκαύματος κι έπειτα να μην τις πειράζετε ενώ τηγανίζονται, έχοντας το σωστό σκεύος και πάντα ελαιόλαδο.
Ακολουθώντας, λοιπόν, τις παραπάνω οδηγίες θα έχετε τις τέλειες τηγανιτές πατάτες. Σαν αυτές δηλαδή που φτιάχνει και η γιαγιά μας!